Sälj kläder hos oss

                              

OBS - För tillfället går det inte att beställa Variépåsen!

Ge guldkornen i garderoben nytt liv
                           

Nu är det dags att låta dina plagg få nytt liv och ge någon annan chansen att återälska dem.

Handen på hjärtat – hur stor del av kläderna i din garderob använder du? Faktum är att sju av tio svenskar bara använder hälften, eller mindre, av alla kläder de äger. I garderober runt om i landet hänger ofantliga mängder kläder som aldrig används. Det är allt från mindre lyckade impulsköp eller favoriter som inte längre passar eller används för sällan. Kläder, skor och accessoarer som haft sina glansdagar, eller aldrig fått uppleva dem. 

Genom att sälja dina kläder hos oss på VARIÉ bidrar du till en mer hållbar konsumtion av kläder samtidigt som du också får betalt för dina varor.

Vad säljer vi?

På VARIÉ vill vi sälja kvalitetsplagg och tidlösa kläder, skor och accessoarer i fint skick från välkända varumärken som står för hög kvalitet och tidlös stil – gärna i material som håller länge. Det kan vara den där skimrande sidenklänningen från Filippa K som bara fått virvla runt på dansgolvet en endaste kväll, Hopebyxorna som alltid varit lite för stora eller den lilla handväskan från Day som är så fin, men aldrig rymmer allt du vill ha med dig.

Här hittar du lite inspiration kring vilken typ av plagg vi gärna säljer.

Tidlös design

Tidlös design

Plagg från varumärken som står för design, kvalitet och stilsäkerhet – gärna med skandinaviskt ursprung.

Limited edition

Limited edition

Eftertraktade plagg från begränsade upplagor eller tillfälliga kollektioner, som exempelvis Versace for H&M.

Naturligt hållbart

Naturligt hållbart

Plagg av hållbara material, gärna naturmaterial. Ull, viskos, lin, ekologiska eller återvunna materaial och tencel är exempel på tåliga material med lång livslängd.


Några varumärken vi gillar:
Acne, Filippa K, Day, Sthl M, Rodebjer, Whyred, H&M Conscious, Cos, Hope och By Malene Birger.

Urval kläder


Ja

VI VÄLJER: Aktuellt i fint skick

Vi väljer bara varor från välkända varumärken som står för hög kvalitet och stilsäkerhet – gärna i skandinavisk design. Plaggen ska vara helt felfria och i mycket fint skick samt nytvättade, fräscha och rena. Därutöver ska varorna också vara aktuella. Att ett plagg är aktuellt innebär att det har en tidlös design och hållbar stil, eller följer dagens trender.

Nej

VI VÄLJER BORT: Inaktuellt och dålig kvalitet

Varor som har ett lågt nypris och låg kvalitet väljer vi inte. Det kan till exempel handla om billiga basplagg som t-shirts eller linnen. Har varan fläckar, är trasig, blekt i färgen, nopprig, smutsig eller otvättad köper vi den inte. Vi säljer heller inte plagg som inte är säljbara utifrån aktuella trender.

Så här gör du

1

Beställ en VARIÉpåse

Beställ en förfrankerad VARIÉpåse för 70 kronor. Registrera ett kundkonto hos oss så det är gjort. Bor du i, eller har vägarna förbi, Norrköping är du varmt välkommen att lämna in kläderna direkt på lagret. Du kan läsa mer om inlämning här!

2

Välj noga ut plaggen

Välj endast att skicka in hela och rena varor i mycket bra skick från kvalitativa varumärken. Vik varorna i påsen och lämna in hos närmsta postombud.

3

Få betalt 

1. Kläder på kommission (försäljningspris över 200 kr) betalas ut som VARIÈkredit sista dagen i efterföljande månad om de sålts.
2. Kläder vi köper in direkt (försäljningspris under 200 kr) betalas ut som VARIÉkredit på ditt kundkonto om du vill shoppa hos oss. Väljer du istället att få ersättningen i pengar, betalar vi ut den via Payson eller till ditt bankkonto efter 30 dagar. 

Därför ska du sälja hos oss

Det är enkelt

Att själv sälja sina kläder är för många både tidskrävande och omständligt. När du säljer dina kläder hos oss behöver du bara välja ut plaggen och skicka till oss, sen tar vi hand om resten.

Du tjänar pengar

Vi älskar mode och respekterar dina kläder därför ser vi till att sätta rätt pris på det du vill sälja. De plagg vi värderar under 200 kr köper vi av dig om de uppfyller våra kvalitetskrav och efterfrågade varumärken. Kläder vi värderar över 200 kr säljs via kommission vilket genererar högre ersättning till dig ju högre försäljningspriser vi kan sätta.

Du gör något bra

Genom att sälja och låta någon annan återälska dina kläder förlänger du dina kläders livslängd och bidrar till en hållbar konsumtion av kläder som är bra både för människan och miljön. 

Så mycket får du betalt

Kommission - så funkar det

-kläderna synliggörs och säljs hos oss längst sex månader

-kommission infaller när VARIÉs försäljningspris hamnar över 200 kr

-du måste ha ett registrerat kundkonto, se "mitt konto"

-du får betalt först när kläderna säljs

-efter avslutat försäljningstid skänks "ej sålda kläder" till Myrorna. Vill du ha tillbaka de plagg som ej sålts betalar du för returportot.

-efter tre månader sänker vi försäljningspriset med 30% 

-vid kampanjer med rabatter under begränsade tider erhåller du provision på slutligt försäljningspris efter eventuella rabatter

-betalning för kläder som säljs sker sista dagen i efterföljande månad allt eftersom de säljs

-ersättning betalas ut som VARIÉkredit eller kontant om du meddelar oss

-plagg som vi ej valt ut till försäljning skänks i samband med ditt godkännande av inköpet. Om du vill ha tillbaka kläderna meddelar du till oss i samband med ditt godkännande och vi skickar tillbaka mot returporto. All korrespondens/godkännande/utbetalningar sker via mail

Du får betalt direkt

-kläder med ett försäljningspris under 200 kr köper vi direkt, du får 10%

-du måste ha ett registrerat kundkonto, se "mitt konto"

-urvalet sker enligt policy för kvalitet och varumärken enligt ovan

-ersättning betalas ut omgående som VARIÉkredit till ditt kundkonto. Kontant efter 30 dagar om du meddelar oss

-plagg som vi ej valt ut till försäljning skänks i samband med ditt godkännande av inköpet. Om du vill ha tillbaka kläderna meddelar du till oss i samband med ditt godkännande och vi skickar tillbaka mot returporto. All korrespondens/godkännande/utbetalningar sker via mail

Försäljningspris: Betalt direkt, till dig: Vid kommission, till dig:
100-199 kr 10%  
200-300 kr
30% 
301-400 kr   35% 
401-500 kr   40%
501-700 kr   50%
701-800 kr   55%
801-900 kr   60%
901-1500 kr   70%
1501-5000 kr   80%
5001-   85%

 

VARIÉkredit eller utbetalning av pengar

VARIÉkredit

Efter besked från VARIÉ om din ersättning (kommission/betalt direkt) betalas summan omgående ut till ditt kundkonto i form av en VARIÉkredit.

Du kan logga in på "Mina Sidor" och se hur mycket VARIÉkredit du har. Väljer du att handla nya varor i vår webbutik kan du använda krediten direkt när de finns tillgängliga på ditt konto och du anger i varukorgen att du vill använda VARIÉkrediten när du betalar. Du har då möjlighet att betala med hela eller delar av den summa kredit du har. Om du har handlat för mer än vad VARIÉkrediten räcker till betalar du mellanskillnaden med kort eller via faktura.

Utbetalning kontant

När VARIÉ köper in (försäljningspris under 200 kr) sker kontant utbetalning av VARIÉkredit 30 dagar efter att DU som leverantör meddelat VARIÉ via mail, hej@varie.se, hur utbetalning ska ske - via Paysonkonto eller bankkonto. Se information nedan.

Vid försäljning via kommission (försäljningspris över 200 kr) sker utbetalning omgående som VARIÉkredit efter besked om sålda varor sista dagen i efterföljande månad. Betalning sker efter att DU som leverantör meddelat VARIÉ via mail. Se information nedan.

Du som kund står för andra eventuella transaktionskostnader som kan tillkomma.

  1. Paysonkonto: VARIÉ samarbetar med Payson för utbetalningar. Du skapar ett Payson konto enkelt och kostnadsfritt på www.payson.se. Ett Payson konto är ett säkert sätt för dig som kund då du slipper uppge kontonummer eller kortnummer.
  2. Bankkonto: Om du inte vill skapa eller har ett Paysonkonto kan du maila oss ditt kontonummer på hej@varie.se
Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre.