Sälj kläder hos oss

                              ANSÖK OM ATT BLI VARIÉS LEVERANTÖR.


 MAILA OSS VILKA KLÄDER DU VILL SÄLJA (KVINNA & MAN), I VISSA FALL KOMMER VI BE OM BILDER.

NEDAN KAN DU SE EXEMPEL PÅ VILKA VARUMÄRKEN VI EFTERFRÅGAR SAMT ANDRA KVALITETSKRAV VI HAR.


MAILA OSS PÅ KLADER@VARIE.SE


                                        Ge guldkornen i garderoben nytt liv
                           

Nu är det dags att låta dina plagg få nytt liv och ge någon annan chansen att återälska dem.

Handen på hjärtat – hur stor del av kläderna i din garderob använder du? Faktum är att sju av tio svenskar bara använder hälften, eller mindre, av alla kläder de äger. I garderober runt om i landet hänger ofantliga mängder kläder som aldrig används. Det är allt från mindre lyckade impulsköp eller favoriter som inte längre passar eller används för sällan. Kläder, skor och accessoarer som haft sina glansdagar, eller aldrig fått uppleva dem. 

Genom att sälja dina kläder hos oss på VARIÉ bidrar du till en mer hållbar konsumtion av kläder samtidigt som du också får betalt för dina varor.

Vad säljer vi?

På VARIÉ säljer vi en kurerad garderob bestående av kvalitetskläder i aktuell stil från utvalda varumärken för att hålla i många år.  Det kan vara den där skimrande sidenklänningen från Filippa K som bara fått virvla runt på dansgolvet en endaste kväll, Hopebyxorna som alltid varit lite för stora eller den lilla handväskan från Day som är så fin, men aldrig rymmer allt du vill ha med dig. Vi säljer kläder till kvinna och man. För tillfället tar vi ej emot barnkläder.

Här hittar du lite inspiration kring vilken typ av plagg vi säljer.

Tidlös design

Tidlös design

Plagg från varumärken som står för design, kvalitet och stilsäkerhet – gärna med skandinaviskt ursprung.

Limited edition

Aktuell stil

Eftertraktade plagg från begränsade upplagor eller plagg som är efterfrågade enligt rådande trender.

Naturligt hållbart

Naturligt hållbart

Plagg av hållbara material, gärna naturmaterial. Ull, viskos, lin, ekologiska eller återvunna materaial och tencel är exempel på tåliga material med lång livslängd.


EXEMPEL PÅ VARUMÄRKEN VI EFTERFRÅGAR:
Acne, Filippa K, Day, Rodebjer, Arket, Ganni, Whyred, H&M Conscious, Cos, Hope och By Malene Birger.

Urval kläder


Ja

VI VÄLJER: Aktuellt mode i fint skick

Vi väljer bara varor från välkända varumärken som står för hög kvalitet och stilsäkerhet – gärna i skandinavisk design. Plaggen ska vara helt felfria och i mycket fint skick samt nytvättade, fräscha och rena. Därutöver ska varorna också vara aktuella. Att ett plagg är aktuellt innebär att det har en tidlös design och hållbar stil, eller följer dagens trender.

Nej

VI VÄLJER BORT: Inaktuellt och dålig kvalitet

Varor som har ett lågt nypris och låg kvalitet väljer vi inte. Det kan till exempel handla om billiga basplagg som t-shirts eller linnen. Har varan fläckar, är trasig, blekt i färgen, nopprig, smutsig eller otvättad köper vi den inte. Vi säljer heller inte plagg som inte är säljbara utifrån aktuella trender.

Så här gör du

1

Maila klader@varie.se

Maila oss för en avstämning gällande de kläder du vill sälja via oss.  Vilka varumärken och hur mycket. Registrera ett kundkonto hos oss så det är gjort på varie.se Bor du i, eller har vägarna förbi, Norrköping är du varmt välkommen att lämna in kläderna direkt i vår butik men efter mailavstämning med oss. Du kan läsa mer om inlämning här!

2

VARIÉpåsen skickas

Vi skickar dig en VARIÉpåse efter du registrerat kundkonto. Kostnaden 80 kr dras från din provision/ersättning på det första plagg som säljs via oss. Välj endast att skicka in hela och rena varor i mycket bra skick och kvalitet från önskade varumärken enligt överenskommelse med VARIÉ. Vik varorna i påsen och lämna in hos närmsta postombud.

3

Få betalt 

Kläderna säljs via kommission och betalas ut som VARIÈkredit sista dagen i efterföljande månad om de sålts. De betalas ut som VARIÉkredit på ditt kundkonto om du vill shoppa hos oss. Väljer du istället att få ersättningen i pengar, betalar vi ut den via Payson eller till ditt bankkonto efter 30 dagar. 

Därför ska du sälja hos oss

Det är enkelt

Att själv sälja sina kläder är för många både tidskrävande och omständligt. När du säljer dina kläder hos oss behöver du bara välja ut plaggen i samråd med oss och skicka till oss, sen tar vi hand om resten.

Du tjänar pengar

Vi älskar mode och respekterar dina kläder därför ser vi till att sätta rätt pris, i samråd med dig om önskas, på det du vill sälja. Ju högre försäljningspris vi kan sätta desto högre ersättning till dig.


Du gör något bra

Genom att sälja och låta någon annan återälska dina kläder förlänger du dina kläders livslängd och bidrar till en hållbar konsumtion av kläder som är bra både för människan och miljön. 

Så mycket får du betalt

Kommission - så funkar det

-kläderna synliggörs och säljs hos oss längst två månader

-kommission infaller när VARIÉs försäljningspris hamnar över 200 kr

-du måste ha ett registrerat kundkonto, se "mitt konto"

-du får betalt först när kläderna säljs

-efter avslutat försäljningstid skänks "ej sålda kläder" till Myrorna. Vill du ha tillbaka de plagg som ej sålts betalar du för returportot.

-efter 30 dagar sänker vi försäljningspriset med 30% 

-vid kampanjer med rabatter under begränsade tider erhåller du provision på slutligt försäljningspris efter eventuella rabatter

-betalning för kläder som säljs sker sista dagen i efterföljande månad allt eftersom de säljs

-ersättning betalas ut som VARIÉkredit eller kontant om du meddelar oss

-plagg som vi ej valt ut till försäljning skänks i samband med ditt godkännande av inköpet. Om du vill ha tillbaka kläderna meddelar du till oss i samband med ditt godkännande och vi skickar tillbaka mot returporto. All korrespondens/godkännande/utbetalningar sker via mail


Försäljningspris:
Kommission, till dig:


 
200 - 500 kr
30% 
501 - 1000 kr   40% 
1001 - 3000 kr   50%
3001 kr -    60%

VARIÉkredit eller utbetalning av pengar

VARIÉkredit

Efter besked från VARIÉ om din ersättning betalas summan omgående ut till ditt kundkonto i form av en VARIÉkredit.

Du kan logga in på "Mina Sidor" och se hur mycket VARIÉkredit du har. Väljer du att handla nya varor i vår webbutik kan du använda krediten direkt när de finns tillgängliga på ditt konto och du anger i varukorgen att du vill använda VARIÉkrediten när du betalar. Du har då möjlighet att betala med hela eller delar av den summa kredit du har. Om du har handlat för mer än vad VARIÉkrediten räcker till betalar du mellanskillnaden med kort eller via faktura.

Variékrediten är giltig i två år från ersättningsdatum. Under det första året finns det möjlighet att ta ut den i kontanter, därefter kan den enbart användas som betalning vid köp i VARIÉs webbutik, varie.se

Utbetalning kontant

Utbetalning av din  VARIÉkredit sker 30 dagar efter att DU som leverantör meddelat VARIÉ via mail, hej@varie.se, hur utbetalning ska ske - via Paysonkonto eller bankkonto. Se information nedan. Avstämning med besked om dina sålda varor via VARIÉ sker sista dagen i efterföljande månad. Betalning sker efter att DU som leverantör meddelat VARIÉ via mail. Se ovan och information nedan.

Du som kund står för andra eventuella transaktionskostnader som kan tillkomma.

  1. Paysonkonto: VARIÉ samarbetar med Payson för utbetalningar. Du skapar ett Payson konto enkelt och kostnadsfritt på www.payson.se. Ett Payson konto är ett säkert sätt för dig som kund då du slipper uppge kontonummer eller kortnummer.
  2. Bankkonto: Om du inte vill skapa eller har ett Paysonkonto kan du maila oss ditt kontonummer på hej@varie.se
Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. Här kan du läsa mer om vårt användande av cookies och vår integritetspolicy.