Integritetspolicy

För oss på Varie är det viktigt att du och dina personuppgifter behandlas ansvarsfullt med hänsyn till din integritet och att du får reda på vilken information vi samlar in om dig, hur vi använder den samt hur vi gör det. Denna policy beskriver även dina rättigheter.

Vilka uppgifter samlar vi in och varför?

När du besöker oss via vår hemsida eller fysiska butik samt när du gör ett köp eller skapar ett kundkonto hos oss samlar vi in personuppgifter bland annat för att kunna:
- hantera din order på vår sajt eller ditt köp i vår butik
- hantera dina kundserviceärenden
- administrera ditt Variekonto
- administrera försäljningen av dina produkter
- kommunicera med dig och ge dig erbjudanden och information via exempelvis nyhetsbrev
- för att uppfylla lagar exempelvis bokföringslagen samt att kunna fullfölja avtal exempelvis köpeavtalet.

De personuppgifter vi samlar in och lagrar är ditt namn, adress, telefonnummer, mailadress och kontonummer, IP-nummer samt vilka produkter du köpt. Våra samarbetspartners för köp - Payson och Izettle - samlar även in andra uppgifter såsom ditt personnummer och kortnummer för att kunna genomföra köpet och erbjuda dig att köpa mot faktura. Du kan läsa mer om deras integritetspolicy på länkarna nedan:  
Payson – https://www.payson.se/sv/integritet-och-sakerhet/#v1
Izettle – https://www.izettle.com/se/help/articles/2938013-gdpr

 

Vilka kan vi komma att dela med dina uppgifter till?
I de fall det är nödvändigt för att vi ska kunna erbjuda våra tjänster delar vi dina personuppgifter med företag som är s.k. personuppgiftsbiträden för oss. Ett personuppgiftsbiträde är ett företag som behandlar informationen för vår räkning och enligt våra instruktioner. Vi har personuppgiftsbiträden som hjälper oss med:

1) Transporter (logistikföretag och speditörer). 
2) Betallösningar (kortinlösande företag, banker och andra betaltjänstleverantörer). 
3) Marknadsföring (print och distribution, nyhetsbrev, sociala medier).
4) IT-tjänster (företag som hanterar nödvändig drift, teknisk support och underhåll av våra IT-lösningar).

När dina personuppgifter delas med personuppgiftsbiträden sker det endast för ändamål som är förenliga med de ändamål för vilka vi har samlat in informationen t.ex. för att kunna uppfylla våra åtaganden enligt köpeavtalet eller lojalitetsprogrammets medlemsvillkor. Vi kontrollerar alla personuppgiftsbiträden för att säkerställa att de kan lämna tillräckliga garantier avseende säkerheten och sekretessen för personuppgifter.

Vi delar även dina personuppgifter med vissa företag som är självständigt personuppgiftsansvariga. Att företaget är självständigt personuppgiftsansvarig innebär att det inte är vi som styr hur informationen som lämnas till företaget ska behandlas. Självständiga personuppgiftsansvariga som vi delar dina personuppgifter med är:

1) Statliga myndigheter såsom polisen, skatteverket eller andra myndigheter, om vi är skyldiga att göra det enligt lag eller vid misstanke om brott. 
2) Företag som ombesörjer allmänna varutransporter såsom logistikföretag och speditörer. 
3) Företag som erbjuder betallösningar t ex kortinlösande företag, banker och andra betaltjänstleverantörer.

När dina personuppgifter delas med ett företag som är självständigt personuppgiftsansvarig gäller det företagets integritetspolicy och personuppgiftshantering

Vi kan även komma att dela dina personuppgifter för att tillåta en fusion, ett förvärv eller en försäljning av alla, eller delar av våra tillgångar.

 

Cookies och Google Analytics

Vi använder cookies på vår hemsida. Det gör vi för att kunna förbättra din upplevelse av vår hemsida – exempelvis för att kunna lagra dina varor i din varukorg.

Vi använder dessutom Googles tjänst Google Analytic som också använder Cookies. Du kan läsa mer om vad det betyder för dig här. https://policies.google.com/technologies/partner-sites?hl=sv

Du kan själv styra användningen av cookies via din webbläsare eller enhet ger dig möjlighet att ändra inställningarna för användningen och omfattningen av cookies. Gå till inställningarna för din webbläsare eller enhet för att lära dig mer om hur du justerar inställningarna för cookies. Exempel på sådant du kan justera är blockering av alla cookies, att endast acceptera förstapartscookies eller att radera cookies när du stänger ner din webbläsare. Ha i åtanke att vissa av våra tjänster kanske inte fungerar ifall du blockerar eller raderar cookies. Du kan läsa mer om cookies generellt på post- och telestyrelsens webbsida, pts.se.

 

Dina rättigheter

Vi är alltid öppna och transparenta med hur vi behandlar dina personuppgifter och om du vill få en djupare insikt i vilka personuppgifter vi behandlar om just dig kan du begära att få tillgång till uppgifterna. Tänk på att om vi får en begäran om tillgång kan vi komma att fråga om ytterligare uppgifter för att säkerställa en effektiv hantering av din begäran och att informationen lämnas till rätt person.

Du kan begära att dina personuppgifter rättas om uppgifterna är felaktiga. Inom ramen för det angivna ändamålet har du också rätt att komplettera eventuellt ofullständiga personuppgifter. Tänk på att du som är kund hos Varie kan ändra vissa uppgifter direkt via Mina sidor, annars kan du alltid kontakta kundtjänst.

Du har även rätt till radering eller begräsning av behandlingen av dina personuppgifter. Du har även rätten att återkalla ditt samtycke för behandling av dina personuppgifter samt att inge eventuella klagomål angående behandlingen av dina personuppgifter till Datainspektionen. Detta gäller dock inte om vi exempelvis är skyldiga enligt lag att bevara uppgifterna.

Vem är ansvarig för dina uppgifter?
Det är Shape for Change AB med varumärket Varie.se – org.nr 559058-3836 som är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter undantaget de uppgifter som någon av våra samarbetspartners är personuppgiftsansvariga för.

Välkommen att kontakta oss på hej@varie.se om du har frågor eller funderingar om personuppgifterna vi har lagrat om dig. 

Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. Här kan du läsa mer om vårt användande av cookies och vår integritetspolicy.